Lyfter event med livebevakning

• Lyfter event med livebevakning

Association har producerat flera journalistiska livebevakningar av event.

En livebevakning är ett direktuppdaterat flöde av journalistiskt producerade texter, bilder, ljud och video kombinerat med inlägg som eventets besökare gör i sociala medier. Det ökar räckvidd och engagemang medan eventet pågår och efteråt fungerar bevakningen som en lättillgänglig dokumentation.

Vetenskapsrådets webbplats forskning.se har erbjudit ett flertal journalistiska bevakningar från forskningsrelaterade event – se exempel. Efter eventets slut samlar vi upp bevakningen i ett magasinsliknande format. Se exempel.

Association har också använt konceptet Livebevakning på event såsom mässor, presskonferenser och galamiddagar.

– En livebevakning handlar om att välja ut och förädla innehållet på ett event så att det blir intressant och lätt att följa med i. Det går inte utan journalistisk kompetens, men det mest spännande är att ta hjälp av eventets besökare som via sociala medier blir medskapande i rapporteringen, säger Dag Kättström.

Forskning.se
Joomag.com